Vätgasen är tydligen på gång...
Är det ingen som vet om det pågår någon forskning om lagring eller transport av el????
Kul om det börjar hända något, inte en dag för sent isf.Vätgasen är tydligen på gång...
Är det ingen som vet om det pågår någon forskning om lagring eller transport av el????
Nu har journalistkåren upptäckt att det är något sjukt med utnämningen av årets bild.Etanolframställning – schnyggt!
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_951277.svd
Varför skulle oljegänget och de "korrupta regeringar" du gillar att skriva om vara oroliga för vätgas?
Ännu en gång: vätgas är bara en energibärare och energin som ska lagras i vätgas måste produceras.
Ett vätgas-/bränslecellsfordon tankas med vätgas producerat via elektrolyt, dvs. el.
(Storskalig produktion direkt från solenergi lär inte finnas om 10 år.)
Vid elektrolyt utför man ytterligare en energiomvandling som ger energiförluster. Smart? Nä, knappast. Bara ännu en teknisk julgran.
Om en stor fordonsflotta ska köras på el, antingen via vätgas eller direkt med elmotorer kommer oljan behövas mer än någonsin eftersom effektbehovet skulle öka och det är med fossila bränslen el produceras när vi ligger på marginalen.
Mvh // Micke
Ps! Missförstå mig inte nu.
Det är inget tvivel om att elfordon och vissa bränsleceller kommer vara delaktiga i vår omställning från fossila bränslen. Men.... ev. kommande vätgasfordon berättigar oss inte till att fortsätta som vanligt tills den dagen "den frälsande vätgaslösningen" kommer.
Det går att göra något nu - se till att göra det och i framtiden kommer det säkert ännu bättre lösningar.
Ingen blir gladare än jag om detta blir verklighet. Det är ju jättebra om det är som du säger.Hur som helst kan jag upplysa om att det finns ett verk som skall rena vatten på något sätt som är helt självgående och troligen kommer ge överskott på gas som senare komemr tas om hand. På dagen alstras gasen via enn snillerik konstruktion av våran lilla söta sol som energikälla. och på natten jobbar den vidare med hjälp av gasen som bildats under dagen.
Implemnentera detta i tex en bil så behöver du inte tanka annat än vatten om 10år. Men motståndare som säger att det inte går likt pessimister som du, hindrar denna utveckling.
Mvh tiger68
Jag gissar att du tänker på Stan Meyer. Du kan se lite om honom här.Det var väl en engelsman som körde sin bil på vatten. Han fick inte ta patent på det eftersom det gick under naturlagarna och inte kunde patenteras. Han tog sin hemlighet med sig i graven. Detta var nog på 1970 eller 80-talet om jag minns rätt. Undrar hur den "förbränningen" gick till.
Härliga länkar, dom ska sparas, och samma här, håller med till 110%. Vätgas skulle lösa samtliga energi- och miljöproblem om man började använda det storskaligt. Och att det skulle dra så mycket ström för utvinning stämmer heller inte. Jag har sett att man kan utvinna stora mängder vätgas ur vatten med ett litet 12V batteri.http://www.puregasproducts.com/hydgenerators.htm
http://www.runyourcarwithwater.com/?hop=bmt2005
http://www.detnews.com/2005/autosinsider/0501/14/autos-60181.htm
http://www.metcruz.com/metro/03.22.06/rev-0612.html
http://water4gas.com/mecca.htm
http://www.articleanswer.com/Drive_Car_On_Water10.htm
Jag tror på detta full ut, men givetvis ser jag objektivt på det hela. Jag är av naturen nyfiken och vansinnigt tekniskt intresserad. Oavsett om det funkar eller ej vill jag veta mer och även utforska området ytterligare. I detta fall så är ju det redan bevisat att en vanlig motor oavsett förgasare eller insprut kan konverteras till gasdrift. Och funkar denna vätgasutvinning är ju energikrisen löst redan.
Vätgas skulle lösa samtliga energi- och miljöproblem om man började använda det storskaligt.
På tal om BSDet där är BS!!! Restprodukten vid vätgasförbränning är vattenånga, en växthusgas som stänger inne strålning i samma våglängdsband som koldioxiden gör. Blir luften mättad med vattenånga bildas moln, och i förlängningen regn. Faktum är, att vattenånga är den vanligaste växthusgasen i atmosfären. Så att säja att ett vätgasbaserat system skulle lösa samtliga miljöproblem är en klar överdrift. Å andra sidan vet vi ju vad som händer när luftfuktigheten är 100% och mer vatten tillsätts. Vi får dimma, moln, kanske regn. Ingen vet vad som händer när atmosfären mättas lokalt på CO2. Kanske de syraregn som inträffat sedan 1970-talet, särskilt i Centraleuropa, bara är en försmak av vad som kan hända.
Det har vart lite tyst här ett tag nu.På tal om BS
CO2-domedagsprofeterna antingen inte har alla hästar hemma i stallet eller har någon agenda där dom tror sig kunna tjäna grova pengar på det.
Jag vet inte om det är EN person eller om det kanske är så att det bara är jag som säger detDet har vart lite tyst här ett tag nu.
Men tydligen finns det fortfarande EN person i detta forum som inte tror att mänsklighetens påverkan av CO2-koncentrationen i atmosfären påverkar klimatet negativt.
Ok jag fortsätterAtt du slänger ur dig förlöjligande oförskämdheter om folk som inte tycker som du har vi ju vant oss vid nu, men fortsätt du bara kompis..... ...
Har bara följt den här tråden sporadisk, för mig är den helt osannolik. Jag fattar inte att det finns folk som fortfarande tvivlar på miljöhotet.
Hej Marie!Hej Klabbarpare!
Det jag allra främst vänder mig mot är att allting skall ses som *hot*. Varför inte i stället se det som händer med miljön som positiva möjligheter?
Miljön, och hela vår jord har i alla tider förändrats, det är naturligt. Att tro att man kan konservera allting i ett visst läge är det som är onaturligt.
Förändringarna kommer att fortsätta långt efter att både du och jag har lämnat denna värld.
Nu ska vi se, menar du miljöhotet eller klimathotet? Nej det är inte samma sak, det har inte ens med varandra att göra.Jag fattar inte att det finns folk som fortfarande tvivlar på miljöhotet.
Av detta inlägg har jag förstått att du talar om klimat och inte miljö. Men då vet vi var vi är.Hej Marie!
Vad ser du som kommer att bli positivt? Tror du att det kommer att bli längre och varmare badsäsong? Det tror inte jag, snarare fler stormar i stil med Gudrun och monsunregn som vi hade i Småland 2002 (200 mm på ett dygn).
Du skriver "Det har varit den snörikaste vintern på 80 år i Kärnten enligt vad jag hörde på Radio Kärnten." Må så vara men isarna vid polerna fortsätter att smälta, fråga Holländarna vad de ser för positivt i det, kanske inte är konstigt att de röker på...