9248 nya motorcyklister under 2018

smcrobot

New member
De sista körproven för motorcykel är genomförda och SMC har studerat Trafikverkets  statistik för körkortstagare för perioden januari-november. Den visar att antalet körkortstagare ökat med 45 personer jämfört med föregående år. Antalet godkända körkortstagare för A1 och A2 har ökat medan A-körkortstagare minskat med 45 personer.  Både antalet och andelen tjejer som tar körkort fortsätter att...

Läs mer: https://www.svmc.se/smc/Nyheter/9248-nya-motorcyklister-under-2018/
 

Lottafia

Member
Jaha?

Och bra många fler gamla har under året försvunnit. Nettot är säkert som vanligt på minussidan.
 

F800ST

Member
Vad anser de som jobbar med detta, att skillnaden mför godkä'nda praktiska prov mellan kvinnor och män?

Tas det ens med i beräkningen vilkne hoj proven görs på?

Utan att ta med vilket fordon som proven görs på kan inga regler ändras, min gissning är att det beror till största del på felaktiga val av hoj, dvs icke anpassad för längd och vikt på föraren vilket försvårar.
 

Maria Nordqvist

Super Moderator
Det är svårt att välja hoj om man går i trafikskola. Du kan inte boka tid för körprov genom många skolor och köra på egen MC. Då är du tvingad att köra deras. Alternativet är att boka privat och köra sin egen hoj som kan vara sänkt och anpassad till elevens förutsättning= godkännandegraden sjunker. Vi är bundna av EU-regler för fordonskrav, dessa skärps från 1 januari.
Mycket handlar också om vad förarprövaren mäter i körprovet, vad är viktigt och vad ska ingå. Detta och mycket annat är vad som avhandlas i den grupp som startats för översyn av MC-utbildningen där SMC ingår.
 
Top