Gilla Gilla:  1
Resultat 1 till 12 av 12
  1. #1
    Skrivit ett fåtal inlägg Sälens avatar
    Reg.datum
    Sep 2012
    Ålder
    28
    Inlägg
    29
    Post Thanks / Like

    Standard Hastighetsmätare och varvmätare på GSX400E problem.

    Hastighetsmätaren är helt död och reagerar inte, varvräknaren däremot fungerar men ger ifrån sig ett väldigt högt och oroväckande vinande.
    I höstas fungerade hastighetsmätaren medan jag fick koppla ur vajern till varvräknaren för att slippa vinandet och förhoppningsvis undvika mer skador på den.
    Nu fungerar inte hastighetsmätaren alls och jag har försökt allt jag kan komma på, vilket i ärlighetens namn inte är så mycket då det är första riktiga motorcykel jag äger och jag har ingen direkt erfarenhet av mekkande tidigare. Haynes handboken är inte heller till någon hjälp.
    Jag har avlägsnat och smörjt vajrarna som driver mätarna men ingen skillnad.
    Jag fick också tips om att spruta upp smörjmedel in i varvräknaren vilket jag gjorde men ingen förändring, den fungerar men viner så högt att det överröstar motorljudet.
    Cykeln ska snart besiktigas och då måste jag ha åtgärdat hastighetsmätaren. Varvräknaren planerade jag att koppla ur och klara mig utan då den inte är nödvändig men om jag kan fixa den på samma gång så gör jag gärna det.
    Undrar om någon här har stött på liknande problem eller har några tips eller förslag.
    Behöver jag leta upp helt nya instrument från en mc skrot eller går de att plocka isär själv och laga?
    Tack på förhand.

  2. #2
    Skriver mycket! gundjs avatar
    Reg.datum
    Apr 2009
    Inlägg
    748
    Post Thanks / Like

    Standard

    Är du säker på att vajrarna är hela?
    Dra i båda ändar och känn efter, vrid och bänd ordentligt.
    Hastighetsmätarens drivning vid framhjulet kan du ju kolla genom att snurra rejält på hjulet och titta / känna.
    Om allt verkar OK, sätt vajeränden i en borrmaskin och se om du kan få utslag på mätarna, då kanske du kan lokalisera oljudet också.

  3. #3
    Skriver mycket! Bob Swedens avatar
    Reg.datum
    Sep 2010
    Ort
    Östergötland
    Inlägg
    493
    Post Thanks / Like

    Standard

    Hastighetsmätaren:
    Kolla så att vajern är hel och att den verkligen driver.
    När du snurrar framhjulet ska vajern rotera. Gör den inte det är antingen vajern av eller den lilla vinkelväxeln nere vid framhjulet körd. Snurrar vajern, bromsa den lite med fingrarna så du känner att den orkar också och inte kuggar över någonstans.

    Vajer bör väl inte kosta så mycket, vinkelväxlarna var om jag minns rätt inte alltid de allra bästa...
    Om vinkelväxeln gett sig skulle jag satsa på en cykeldator istället.
    Finns billigt lite överallt.
    Dock måste den ha belysning för att gå igenom besiktningen men det fixar du lätt med en glödlampa, en plåtbit, lite kablar och ett par buntband och tejpbitar.
    Beror på hur känslig du är på att det ser bra ut.

    Verkar vinkelväxel och vajer fungera, stoppa in en skruvmejsel i vajeringången på mätaren och snurra till. Är det som det ska bör det i vart fall rycka till lite i nålen.
    Om inte, sök på skroten, hojen är vanlig så delar finns nästan garanterat.


    Varvräknare:
    Vill minnas att jag hade ett liknande problem på någon av alla de gamla Suzuki jag haft.
    Smörja är bra...
    Tyvärr kan man inte öppna mätarna utan att göra åverkan om jag minns rätt.
    Men samma sak där. Kör utan eller sök på skroten!

    Lycka till.

    /B

  4. #4
    Skrivit ett fåtal inlägg Sälens avatar
    Reg.datum
    Sep 2012
    Ålder
    28
    Inlägg
    29
    Post Thanks / Like

    Standard

    Ja vajrarna är hela och snurrar som dom ska när dom är fria, det är mätarna som är problemet, dessutom fungerar både trippmätaren och odometern som de ska trots att hastigheten stod konstant på noll under dagens provkörning.
    Smörjningen verkar inte heller ha hjälpt.
    Ska testa med att försöka vrida om mätarna med skruvmejsel för att få dom att reagera. Fungerar inte detta får jag nog köra på en upplyst cykeldator så den klarar besiktningen och uppkörningen så får jag göra en snyggare mer permanent lösning senare i sommar när jag har tid och pengar.
    Tack för råden.

  5. #5
    Banned Maries avatar
    Reg.datum
    Oct 2006
    Ort
    Obervellach bei Hermagor / Vejbystrand
    Ålder
    63
    Inlägg
    4 079
    Post Thanks / Like

    Standard

    Det kan inte vara så enkelt att nålarna klibbat mot "stopp-pinnarna"?

    Brukar hända med min XJ900 då den står stilla mer än en vecka.
    Ett hårt slag mot mätarhuset upptill till vänster brukar få dem att hoppa loss igen.

  6. #6
    Skriver mycket! daliss avatar
    Reg.datum
    Mar 2008
    Ort
    Inseros, Lindome, Mölndal
    Ålder
    59
    Inlägg
    740
    Post Thanks / Like

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Marie Visa inlägg
    Det kan inte vara så enkelt att nålarna klibbat mot "stopp-pinnarna"?

    Brukar hända med min XJ900 då den står stilla mer än en vecka.
    Ett hårt slag mot mätarhuset upptill till vänster brukar få dem att hoppa loss igen.
    Händer även på våran FJ1100 att nålen "klibbarfast" men som för TS så går räkneverket klockrent.
    Min nål brukar dock lossna någonstans mellan 150 och 180 km/h sedan funkar den fint ett tag.
    Senast redigerat av dalis den 2013-04-16 klockan 10:34.

  7. #7
    Skriver massor! Hampes avatar
    Reg.datum
    Jan 2007
    Ort
    Gbg, ungefär
    Inlägg
    1 858
    Post Thanks / Like

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av dalis Visa inlägg
    Min nål brukar dock lossna någonstans mellan 150 och 180 km/h sedan funkar den fint ett tag.
    "...oh nej, konstapeln, tvärt om: jag var helt enkelt tvungen för att kunna köra lagligt sedan. Jag lovar!"


    H

  8. Gilla dalis gillade inlägget
  9. #8
    Skriver mycket! daliss avatar
    Reg.datum
    Mar 2008
    Ort
    Inseros, Lindome, Mölndal
    Ålder
    59
    Inlägg
    740
    Post Thanks / Like

    Standard

    Du är inte så fel ute Hampe byt ut konstapeln mot "Frugan" så stämmer det.....

  10. #9
    Skriver mycket!
    Reg.datum
    Aug 2009
    Ort
    Sjötorp
    Inlägg
    1 663
    Post Thanks / Like

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av dalis Visa inlägg
    Händer även på våran FJ1100 att nålen "klibbarfast" men som för TS så går räkneverket klockrent.
    Min nål brukar dock lossna någonstans mellan 150 och 180 km/h sedan funkar den fint ett tag.
    Hmm? GSX400E och 180 km/h? Blir nog att ge den lille lite dunderhonung för att få igång hastighetsmätarn....

  11. #10
    Skriver mycket!
    Reg.datum
    Aug 2009
    Ort
    Sjötorp
    Inlägg
    1 663
    Post Thanks / Like

    Standard

    Gått och funderat på problemet ett tag och kan det vara så att någon nitisk smörjare har varit för generös vid smörjning av vajrarna så att olja har gått in i mätarna? Då blir det problem, men hur man löser det vet jag icke.

  12. #11
    Skrivit ett fåtal inlägg Sälens avatar
    Reg.datum
    Sep 2012
    Ålder
    28
    Inlägg
    29
    Post Thanks / Like

    Standard

    Vill bara tacka för alla råd och tips och kan meddela att hastighetsmätaren nu fungerar, tror det var som ovan föreslogs att den hade "klibbat fast" helt plötsligt fungerade den, och nej det krävde inga olagliga hastigheter, den släppte vid 80kmh.
    Har gett upp på varvräknaren tillsvidare den känns överflödig, nu vet jag att den klarar besiktningen och varvräknaren kan jag fixa senare när jag har tid och pengar.
    Kram

  13. #12
    Skriver mycket!
    Reg.datum
    Aug 2009
    Ort
    Sjötorp
    Inlägg
    1 663
    Post Thanks / Like

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Sälen Visa inlägg
    Vill bara tacka för alla råd och tips och kan meddela att hastighetsmätaren nu fungerar, tror det var som ovan föreslogs att den hade "klibbat fast" helt plötsligt fungerade den, och nej det krävde inga olagliga hastigheter, den släppte vid 80kmh.
    Har gett upp på varvräknaren tillsvidare den känns överflödig, nu vet jag att den klarar besiktningen och varvräknaren kan jag fixa senare när jag har tid och pengar.
    Kram
    Bra att den gick igång. Men ge inte upp varvräknaren, Proppar i öronen och köra så kanske den också går igång. Tror på att vajrarna dragit upp olja och det klibbar. Kan lossna med lite snurr och varmgång i maskineriet.

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •