Gilla Gilla:  2
Resultat 1 till 4 av 4
  1. #1
    Skrivit ett fåtal inlägg pellehperssons avatar
    Reg.datum
    Nov 2013
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    28
    Post Thanks / Like

    Standard MT-01 går orent

    Har en bekant med en MT-01 som går orent vid 3000 varv och stänger ner. Tändstift bytta i fjol. Bortplockade och kontrollerade, ser ok ut. Någon som kan ha en aning om vad det kan bero på? Kolla klippet
    https://youtu.be/-xc_LOgMK5Q
    “Anything Anytime Anyplace For No Reason At All (or AAAFNRAA)”
    ― Frank Zappa

  2. #2
    Skriver mycket! HkanBs avatar
    Reg.datum
    Feb 2010
    Ort
    Dalarnas allra bästa by...
    Inlägg
    489
    Post Thanks / Like

    Standard

    Att mäta är att veta sägs det.

    Några allmänna icke MT-01 specifika tips.
    Beteer sig hojen likadant även när man kör den?

    Innan ni/du/någon skruvar sönder ngt så mät och kontrollera spänningen över batteripolerna och gör sedan samma sak som i filmsnutten.
    Det kan tänkas se lite märkligt ut med den spänningen men inte säkert.

    En sak till som kan vara svår att hitta men är enkel. Har hojen en kontakt vid stödet? Om så är fallet skall den vara aktiv även i neutralläge?
    Om den ska vara det så kolla den.

    Mellan tumme och pekfinger, spänningsdipp eller glapp någonstans i anslutning till/från ECU/CDI-box eller vad nu finns på hojen.
    Kolla även över kontakter i kabelhärvorna så inget är iaf uppenbart glappt. Det vore inte första gången.

    Att mäta är att veta, om nu inte de riktigt enkla grejorna löser problemet så att leta fram ett kopplingschema och sedan mäta sig igenom det kan nog vara fiffigt.

    Hoppas att det går bra.
    Och om ni nu lyckas lista ut vad det är som krånglar...skriv gärna om det här och i beskrivningen till youtubeklippet så andra också kan lära sig något.
    Here today! In next week tomorrow!

  3. Gilla pellehpersson gillade inlägget
  4. #3
    Skrivit ett fåtal inlägg pellehperssons avatar
    Reg.datum
    Nov 2013
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    28
    Post Thanks / Like

    Standard

    Problemet löst! Visade sig vara ett riktigt skitfel!
    Kontakten på batteriet på - polen hade släppt från sitt fäste. Vilket gjorde att hojen tappade spänning när det vibrerade. 2 års garanti på batteriet inköpt för ett år sedan. Problemet löst ��
    “Anything Anytime Anyplace For No Reason At All (or AAAFNRAA)”
    ― Frank Zappa

  5. Gilla HkanB gillade inlägget
  6. #4
    Skriver mycket! HkanBs avatar
    Reg.datum
    Feb 2010
    Ort
    Dalarnas allra bästa by...
    Inlägg
    489
    Post Thanks / Like

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av pellehpersson Visa inlägg
    Problemet löst! Visade sig vara ett riktigt skitfel!
    Kontakten på batteriet på - polen hade släppt från sitt fäste. Vilket gjorde att hojen tappade spänning när det vibrerade. 2 års garanti på batteriet inköpt för ett år sedan. Problemet löst ��
    Kul att det var ngt enkelt för en gångs skull.
    Here today! In next week tomorrow!

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •