Gilla Gilla:  4
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 25 av 25
 1. #21
  Skriver mycket! Maria Nordqvists avatar
  Reg.datum
  Sep 2006
  Ort
  Borlänge, Dalarna
  Inlägg
  1 914
  Post Thanks / Like

  Standard

  Om man köper en hoj med några år på nacken får man förvänta sig något annat än en ny. Jag talar inte om fabriksgaranti utan den "garanti" som anses ingå i KKL vid köp, d v s köparen behöver inte bevisa något. Lagen menar att felet fanns vid köpet. Efter sex månader är det köparens sak att bevisa att felet fanns, då blir det genast svårare.

  Citat från Hallå Konsument:
  "Sexmånadersregeln
  Företaget ansvarar för fel som fanns på varan när du köpte den eller när den levererades till dig. Ett fel som visar sig inom sex månader antas ha funnits där från början om inte företaget kan bevisa att felet inte är ursprungligt. Efter sex månader är det du som ska bevisa att det är ett ursprungligt fel på varan.Företaget är inte ansvarig för fel som du har orsakat, till exempel om du inte har följt skötselanvisningar eller om du har vanvårdat varan."
  https://www.hallakonsument.se/klaga-...umentkoplagen/

 2. Gilla TMax500 gillade inlägget
 3. #22
  Skriver mycket! TMax500s avatar
  Reg.datum
  Apr 2009
  Ort
  Göteborg (Västra Frölunda)
  Ålder
  58
  Inlägg
  410
  Post Thanks / Like

  Standard

  Jo, jag fattar vad du syftade på. Blev bara (positivt) förvånad att det även skulle gälla begagnade varor. Kändes lite för bra för att vara verkligt. Men du vet säkert vad du snackar om, du brukar ju veta det!

  God Nationaldag på dig förresten!

 4. #23
  Skriver mycket! Alexander76s avatar
  Reg.datum
  Feb 2016
  Inlägg
  256
  Post Thanks / Like

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av TMax500 Visa inlägg
  Kändes lite för bra för att vara verkligt.
  Alltså ibland blir jag trött på mig själv som alltid ska vara så otroligt cynisk men jag måste säga det. Det lagen säger är en sak, verkligheten ser helt annorlunda ut. Om du köper en beggad hoj med säg 3 månaders "garanti" och efter t.ex. 4 månader så slutar ABSen fungera, det kommer vara otroligt svårt att åberopa "säljarens ansvar inom 6 månader"-klausulen. De kan säga nånting i stil med att hojen besiktigades av en legitimerad mekaniker och ABSen fungerade felfritt när du köpte hojen och alltså fanns inte felet när hojen överlämnades till dig - sådärja, nu är det bevisat att det är ditt fel. Även om du i princip har lagen på din sida finns risken att de in i det längsta vägrar att ta sitt ansvar och det blir upp till dig att driva det - vilket kommer kosta dig tid, pengar och i värsta fall en hel massa ångest.

  Det är samma grej med nya varor, alltså detta med ett års garanti men två års reklamationsrätt. Köper du en ny mobil på webhallen och den pajar efter 18 månader och du valsar in i butiken och säger att de ska fixa den gratis kommer dom titta konstigt på dig. Grattis till en ny lång fajt framför dig.

  Är det någon som har någon solskenshistoria som motbevisar ovanstående bittra utlägg så lyssnar jag gladeligen, jag känner att en nya hoj varannat år börjar bli lite dyrt

 5. #24
  Skriver mycket!
  Reg.datum
  Oct 2015
  Ort
  Värmland
  Ålder
  40
  Inlägg
  138
  Post Thanks / Like

  Standard

  Vi har ingen garanti, med det avses som mest att under de 12 första månaderna så har handlaren lovat sköta din reklamationsrätt mot tillverkare vilken alltid är 3 år.

  Det är valfritt för en handlare att lämna "garanti", men det är i regel inte mer än att de sköter hanteringen av reklamationen under en viss tid.
  If loud pipes save lives, imagine what learning to ride that thing could do.

 6. #25
  Aktiv skribent
  Reg.datum
  Sep 2014
  Ort
  Luleå
  Inlägg
  45
  Post Thanks / Like

  Standard

  Du behöver inte oroa dig för växellådan på en F700GS... Bra hoj utan typfel. Håller ungefär hur länge som helst.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •