Den officiellt inofficiella roadracingbloggen

Summering av en offseason

Betygsätt det här inlägget
TAS Relentless Suzuki har bytt huvudsponsor och således även namn till TAS TYCO Suzuki. Nya teamfärgerna går i klassiska Suzuki-fotspår; blått och vitt. Guy Martin har, till sist, uppfyllt det muntliga löfte han lämnade i samband med Ulsters GP och skrivit under ett förarkontrakt. Han får sällskap av lokalidolen från Isle of Man, Conor Cummins, i vad som kommer att utgöra en formidabel förarduo. Roadracinglaget utökas vid NW200 med rekordinnehavaren och förra årets mesta mästare Alastair Seeley som annars kör BSB i år. Seeley har för övrigt sett ruskigt snabb ut på teamets tester. Vad det resulterar i under årets BSB-säsong återstår dock att se.

Ian Hutchinson har bytt Padgett's Honda mot Swan Yamaha. Efter att, till följd av en väldokumenterad olycka på Silverstone, ha missat 2011 års säsong sånär som på Macaus GP, lyckades han emellertid bryta benet igen (dock ej på samma ställe) i samband med uppvärming inför en uppvisning på London Motorcycle Show. Av allt att döma går rehabiliteringen bra, om än inte lika snabbt som Hutchy möjilgtvis hade hoppats.

Michael Dunlop kommer att köra för McAdoo Kawasaki, stallet som Cummins lämnade, i ett ovanligt invecklat föraravtal. Till följd av stallets religiösa läggning tävlar man inte på söndagar, varför Dunlop kommer att köra Kawasaki i Superstock samt Supertwin vid årets TT, men Honda i Superbike och Suzuki i Supersport. Samtliga hojar finansieras dock av McAdoo.

Bruce Anstey har tagit Ian Hutchinsons plats hos Padgett's.

Jenny Tinmouth kommer att köra för ett eget team i år, Two Wheel Racing, i såväl BSB som vid IOMTT. Säsongen har dock börjat sisådär; vid de första riktiga testerna höll hon på att göra en rejäl highsider med sin CBR1000, men lyckades reda ut det för att istället därefter få motorproblem. Ett par dagar senare kraschade hon dessutom sin CBR600.

MCN's testförare och skribent Adam "Chad" Childs kommer att tävla i Supertwin-klassen i årets TT (kallad "Superlight"). Motorcykeln kommer att vara en Ken Urwin Kawasaki byggd tillsammans med Ryan Farqhuar och Maxton Suspension. För att få tips om roadracing har han umgåtts så mycket som möjligt med Steve Mercer samt, i sann Guy Martin-anda, druckit kopiösa mängder té.

Michael Rutter, som vann Macaus GP 2011, kommer att köra för KMR Kawasaki, Farqhuars team, men i hur många klasser och tävlingar utöver BSB och IOMTT återstår att se. Han har dock i dagarna lyckats säkra pengar för att kunna köra NW200. Efter förra årets säsong på Ducati har han haft stora problem med att hitta känslan på ZX10:an, men verkar nu vara på rätt väg.

Övrigt: Maria Costello kommer att köra för Bournemouth Kawasaki i år.. ..tidigare BSS-vinnaren Karl "The Bomber" Harris kommer att köra IOMTT i år. Om han kan vinna ett race, något han inte gjort på en literhoj de senaste sju åren, återstår att se.. ..William Dunlop kommer att köra roadracingserien och åtminstone 125-serien. Uppgifter om en satsning på BSB har också florerat, men tycks osannolika till följd av tidsbrist.
Kategorier
Okategoriserat

Kommentarer