handdator

Visa fullständig version : Elproblem Suzuki SV650s



westergard
2009-07-11, 13:02
Hej.
Har ett problem som återkommer oftare och oftare på min hoj.
När jag slår igång tändningen tänds allt men när jag sedan trycker på "starten" klickar det till och allt dör. Har kollat säkringar som ser hela ut. Någon som vet vad det kan vara?

ljunganz
2009-07-11, 17:02
Vilken årsmodell?
-Klent batteri, dålig kontakt vid batteriet eller vid startmotorn.
-Har du provat med startkablar?

westergard
2009-07-12, 15:00
Vilken årsmodell?
-Klent batteri, dålig kontakt vid batteriet eller vid startmotorn.
-Har du provat med startkablar?

Årsmodell är -03.
Ska kolla kontakterna till batteriet och hoppas att det är det som felar...Nej har inte provat med startkablar.

Kawasaki
2009-07-12, 19:51
Låter ut som dåligt batteri,om du kopplar på en multimeter och provstartar drar på startmotorn så bör voltalet inte understiga ca 9-10 volt vid uppladdat batteri. eller ladda det fullt och ta det till en bensinmack dom har oftast en belastningsmätare så dom kan mäta det.

eller dålig kontakt till jord.

westergard
2009-07-13, 13:23
Låter ut som dåligt batteri,om du kopplar på en multimeter och provstartar drar på startmotorn så bör voltalet inte understiga ca 9-10 volt vid uppladdat batteri. eller ladda det fullt och ta det till en bensinmack dom har oftast en belastningsmätare så dom kan mäta det.

eller dålig kontakt till jord.


Batteriet laddade som det skulle, låg konstant på 12V. Turligt nog var det inte värre än att kontakterna till polerna satt lite kasst. Fixade det med en ny skruv.
Tack för alla tips!!:)